Βιογραφικό Σημείωμα Συντάκτριας




Η Χρυσούλα Μολογιάννη γεννήθηκε στην Αθήνα, μεγάλωσε στην Καλλιθέα και έχει ρίζες από την Πόλη. Έγραψε το πρώτο μυθιστόρημά της σε ηλικία 20 ετών το οποίο εκδόθηκε το 2007 υπό το σατιρικό τίτλο «Σιγά μη γίνεις φίρμα» και αποτέλεσε το πρώτο αντιριάλιτι βιβλίο εν Ελλάδι που γρήγορα αγαπήθηκε, έγινε τραγούδι ("Σιγά μη γίνεις φίρμα - Η Γωγώ") και εντάχθηκε σύντομα στις λίστες των Best Sellers.
  Το Νοέμβρη του 2008, υπό τη χορηγία της Αθηναϊκής Ζυθοποιίας και μέσα στο πλαίσιο του προγράμματος “ΜΠΙΡΑ ΚΑΙ ΕΥ ΖΗΝ”, κυκλοφόρησε το πολυσυλλεκτικό βιβλίο «Ιστορίες στον αφρό» στο οποίο και συμμετείχε με  το διήγημά της «Ώριμοι διάλογοι ωρίμων ανδρών».
  Η συγγραφική ανησυχία της συνεχίστηκε με την ίδια να συντάσσει καυστικά κοινωνικοπολιτικά άρθρα σε  ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά και ιστολόγια. To 2011, στιχογράφησε το ισπανικό, ατμοσφαιρικό τραγούδι "Luna Negra" σε συνεργασία με το συνθέτη Μίμη Πλέσσα και με το μουσικό συγκρότημα Jamming Funkers. Κατόπιν,  έγραψε και άλλα τραγούδια σε αγγλικό και γαλλικό στίχο. Ένα από αυτά, μάλιστα,  επιφύλαξε μια μεγάλη νίκη το 2013 σε δημοφιλή νεανικό, μουσικό διαγωνισμό και συνακόλουθα την παρουσίαση των τραγουδιών της στο "EJEKT FESTIVAL" στο οποίο συμμετέχουν, ετησίως, καταξιωμένοι καλλιτέχνες διεθνούς βελινεκούς.

  Η αγάπη της για το γράψιμο, για τη μουσική και το ενδιαφέρον της για τα κοινωνικά δρώμενα μαζί με την έμπνευση που της έδωσε η γνωριμία της με την αξέχαστη Δανάη Στρατηγοπούλου, την ώθησαν στη συγγραφή ενός επαναστατικού, αφυπνιστικού "παραμυθιού" για μεγάλους και των ποιημάτων που το συνοδεύουν, μελοποιημένων κι ερμηνευμένων από την τραγουδοποιό Ραλλία Χρηστίδου, σε αφηγήσεις Γιάννη Κότσιρα και σε εικονογράφηση Γιάννη Κατσούλη.  Το εν λόγω έργο βρίσκεται υπό έκδοση και αναμένεται να κυκλοφορήσει στα βιβλιοπωλεία σύντομα από τις κοινωνικές εκδόσεις ΚΨΜ.
Το θέμα του βιβλίου αυτού, που φέρει το τίτλο "Ο μίτος του μικρού Ααρών", μεταφέρθηκε από τη Χρυσούλα Μολογιάννη το καλοκαίρι του 2015 και σε σενάριο. Κατόπιν καλέστηκαν  ο σκηνοθέτης/animator Γιάννης Τσιτσώνης (ιδιαίτερα γνωστός για τη δημιουργία της πρώτης σειράς κινουμένων σχεδίων που είδαμε στην ελληνική τιβί, το γνωστό animation «Ουκ αν λάβεις παρά του μη έχοντος») και η μουσικός Ραλλία Χρηστίδου για να αναλάβουν τη σκηνοθεσία/το σχεδιασμό χαρακτήρων/την κινούμενη εικόνα και τη μουσική σύνθεση της ταινίας, αντίστοιχα. Έτσι γεννήθηκε μια ταινία μικρού μήκους κινουμένων σχεδίων που εξελίσσεται στον Ισπανικό Εμφύλιο και που, αυτή τη στιγμή, ταξιδεύει σε διεθνή φεστιβάλ υπό τον ισπανικό τίτλο "Hilo"(μτφ "Νήμα")*.

*Στη συνέντευξη της συγγραφέως στο "Art Play" ξετυλίγεται όλη η ιστορία πίσω από τη δημιουργία της ταινίας "Hilo"

 

"Σιγά μη γίνεις φίρμα..." - Παρουσίαση στον ΙΑΝΟ τις 30/01/2008
 

Δανάη Στρατηγοπούλου-Χρυσούλα Μολογιάννη-Ραλλία Χρηστίδου

*

Ζακ Στεφάνου
*
 Ζακ Στεφάνου- Μαρίνος Χειμώνας-Σπύρος Κολαΐτης (δημιουργός της μπάντας Calu Cacu) 


TENGO SOLEDAD 
(C) MINOS EMI 2014
Μουσική: Ραλλία Χρηστίδου | Music: Rallia Christidou
Ισπανικοί στίχοι: Χρυσούλα Μολογιάννη |Lyrics: Chrysoula mologianni

LUNA NEGRA
(C) 2012
Music | Mimis Plessas
Spanish Lyrics | Chrysa Moloyianni

Performed & Orchestrated by Jamming Funkersv
Video by Pandoras_smile






***

'Θεωρώ πως η ζωή είναι ένα μεγάλο αστείο που καλούμαστε να "πιάσουμε". '

*Φωτό: Διαμαντής Μαντής 
(ON OFF-Ελευθεροτυπία '08 / ΡΕΠΟΡΤΑΖ: ΝΑ ΔΕΙ ΚΑΝΕΙΣ Ή ΝΑ ΜΗ ΔΕΙ;)

posted under |
Νεότερη ανάρτηση Αρχική σελίδα

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ

ΜΑΘΗΜΑΤΑ ΙΣΠΑΝΙΚΩΝ - ΜΕΤΑΦΡΑΣΕΙΣ
Ιδιαίτερα μαθήματα Ισπανικής γλώσσας και πολιτισμού. Συνεδρίες και από το διαδίκτυο (skype). Μεταφράσεις. Το πρώτο μάθημα δωρεάν. Εκπτώσεις & προσφορές!
Copyright © 2007. Από το Blogger.

Πολιτισμός Πολίτης

Πολιτισμός Πολίτης
Πολιτιστικό ηλεκτρονικό περιοδικό των Εκδόσεων Περίπλους

Το τέρας των ειδήσεων

Το τέρας των ειδήσεων
www.newsbeast.gr

Περί φίλου και... φτερού

Περί φίλου και... φτερού
Συντάκτρια: Χρυσούλα Μολογιάννη. E-mail: mologianni@gmail.com

ΕΡΓΟΓΡΑΦΙΑ ΣΥΓΓΡΑΦΕΩΣ

Παρακάτω αναφέρονται όλα τα εκδομένα βιβλία, τα σενάρια ταινιών, οι στίχοι και τα ποιήματα της Χρυσούλας Μολογιάννη

Recent Comments